Početna| O klubu| ŠKOLA dajakaštva| DAJAK čamac| RAFT tim| Foto-galerija| Video-galerija| Kontakt
eXTReMe Tracker


Početna » RAFT tim - biografije


Dragan Babić rođen 23.07.1984. godine u Banjaluci, sretno oženjen. Osnovnu i srednju Elektro tehničku školu završio u Banjaluci, a dok je 2007. godine na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport na Univerzitetu u Banjaluci diplomirao i stekao zvanje Profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Vodenim sportovima se bavi od 10 godine i prvi koraci su bili vožnja dajak čamca. Prvi kontakt sa kajak kanu i rafing sportom je ostvario u osamnaestoj godini kada počinje aktivno da trenira kanu i rafting. U dosadašnjoj kanu karijeri bio je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u svim disciplinama, a takođe je učestvovao na nekoliko svjetskih i evropskih prvenstava, a najvažniji rezultat je osvajanje 2. mjesta u Svjetskom kupu u disciplini C2 klasik i osvajanje 3. mjesta u Generalnom poredku Svjetskoga kupa u sezoni 2012. Pored kanu karijere jedan je od uspješnijih takmičara i u vožnji dajak čamca gdje je do sada ima 10 titula viceprvaka i jedna titula prvaka u trkama dajak čamaca. U dosadašnjoj karijeri u rafting sportu učestvovao je na nekolio Evropskih prvenstva i na velikom broju Euro kupova gdje je u sezoni 2013 sa svojim timom osvojio i prvo mjesto u generalnom poredku Euro kupa. Takođe ima nekoliko osvojenih titula u prvenstvima BIH u raftingu, a posebno se ističu sezone 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.


Igor Kuzmanović rođen 18.06.1979 u Banjaluci, oženjen i otac jednog djeteta. Osnovnu i srednju Elektro tehničku školu završio u Banjaluci. Kajak kanu sportom se bavi od svoje 9 godine. Nosioc je na desetine medalja osvjenih u raznim disciplinama na prvenstvima Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Balkana. Učesnk je velikog broja evropskih i svjetskih prvenstava u raznim disciplinama. Najveći rezultat je osvajanje 2. mjesta srebrne medalje u Svjetskom kupu u disciplini C2 klasik i osvajanje 3. mjesta u Generalnom poredku Svjetskoga kupa u sezoni 2012. Učesnik je nekoliko Evropskih prvenstava u raftingu, a 2005. godine na Evropskom prvenstvu održanom u Banja Luci u disciplini R4 slalom osvojio je bronzanu medalju. Takođe ima nekoliko osvojenih titula u prvenstvima BIH u raftingu, a posebno se ističu sezone 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.


Andrej Zamolo rođen 05.05.1977. godine u Banjaluci. Osnovnu i srednju Elektro tehničku školu završio u Banjaluci. Vodenim sportovima se bavi od 10 godine i prvi koraci su bili vožnja dajak čamca. Višestruki je pobjednik trke dajak čamaca i jedan od najuspješnijih vozača svih vremena dajak čamca i jedan je od osnivača kluba, a trenutno obavlja funkciju predsednika kluba. Kanu sportom se bavi već duži niz godina i u dosadašnjoj karijeri ima nekoliko osvojenih medalja na državnm prvenstvima BiH i Srbije.U dosadašnjoj karijeri u rafting sportu ima dvije titule BIH u raftingu, u sezonama 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.


Dejan Marković rođen 20.07.1986. godine u Sanskom Mostu. Osnovnu i Srednju elektro tehničku školu završio u Banjaluci. Trenutno je student čevtvrte godine Ekonomskog fakulteta na Panevropskom univerzitetu „Aperion“ u Banja Luci. Kajak kanu i rafting sportom se bavi od 2002. godine i do sada je osvojio nekoliko naslova državnog prvaka u kanu na divljim vodama. Učesnik je Evropskog prvenstva u Austriji 2008. godine. U dosadašnjoj karijeri u rafting sportu ima dvije titule BIH u raftingu, u sezonama 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.


Draško Ubiparip rođen je 13.12.1986. godine u Banjaluci. Osnovnu i Srednju trgovinsko ugostiteljsku školu završio je u Banjaluci. Trenutno je apsolvent Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta na univerzitetu u Banjaluci. Kajak kanu i rafting sportom se bavi od 2003. godine i do sada je osvojio nekoliko prvih mjesta u raftingu na prvenstvima BiH. Bio je učesnik Evropskog prvenstva u Austriji 2008. Godine. Takođe kao i ostali članovi tima ima dvije titule BIH u raftingu, u sezonama 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.


Nebojša Tadić je rođen 23.10.1980. godine u Banjaluci. Osnovnu i Srednju elektro tehničku školu je završio u Banjaluci. Vodenim sportovima se bavi od 11 godine i prvi koraci su bili vožnja dajak čamca, u čijim je rukama višestruki učesnik i nosioc dvije titule viceprvaka. Kanu sportom se bavi već duži niz godina i u dosadašnjoj karijeri ima nekoliko osvojenih medalja na državnm prvenstvima BiH i Srbije. Takođe kao i ostali članovi tima ima dvije titule BIH u raftingu, u sezonama 2012 i 2013 u kojima nema niti jedan poraz i u kojima je osvarena norma za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava na Novom Zelandu.

 


© 2010 dajak.org
| design by igor vračar |